Arrangementen in de buurt

 1. Tussen Oranjedijk en Mollekot… over wijn maken en sieraden smeden

  Te midden van het polderlandschap in de Zeeuws-Vlaamse grensstreek maakt u kennis met bourgondisch en cultureel Vlaanderen. U bezoekt Landgoed De Catharina Hoeve, ooit gesticht door de monniken van de abdijen in Gent, en maakt kennis met een getalenteerde edelsmid. Op de kalkrijke oevergronden van het Middeleeuwse Schelde estuarium wordt wijn verbouwd die het predicaat “excellent” al heeft verdiend. U krijgt uitleg over de wijnmakerij, kijkt rond en proeft een glas wijn. Tussen de oude ingedijkte polders van het Oost-Vlaamse Watervliet heeft edelsmid Florian Rodts zijn atelier ingericht aan Het Mollekot. In zijn werkruimte, die uitkijkt over de landerijen van het grensgebied,  maakt hij juwelen in edelmetaal en kleine kunstvoorwerpen in brons.In een kort programma krijgt u een rondleiding door het atelier. Er  worden een aantal technieken getoond, zoals polijsten en de verloren-was-methode. Dit alles aangevuld met videomateriaal. U start uw programma op de Catharina Hoeve met koffie/thee en een Groese paptaart, specialiteit in Het Vlaemsche Erfgoed vanwege de relatie van deze zoete versnapering met de Tachtigjarige Oorlog. Daarna bezoekt u in twee kleinere groepen in afwisseling de hierboven genoemde bezienswaardigheden.

13.30 uur: aankomst op De Catharinahoeve;  koffie/thee (2x) met Groese Paptaart

14.15 uur: bezoek aan:

A. wijnmakerij / wijngaard
B. atelier edelsmid

15.15 uur: omwisseling van de groepen
15.45 uur: herhaling programma
16.45 uur: einde programma

prijs per persoon voor dit bijzondere middagprogramma € 18,50

 1. Proeverij en wijngaardtour op Landgoed De Catharinahoeve

U bezoekt Landgoed De Catharinahoeve, ooit gesticht door de monniken van de abdijen in Gent, proeft de sfeer van het landschap en geniet van een proeverij van de streekproducten die ze daar maken.

A. Zeeuws-Vlaams Proevertje.
Proeverij  met 2 soorten wijn naar keuze met een  boerderijknabbel
Deelnemers aantal op afspraak  p.p.    € 9,75

B. Middagborrel: De Geneugten van Elmare
Proeverij met 2 soorten wijn en een Catrinaotje naar keuze met een luxe boerderij en versnapering
Deelnemers aantal op afspraak  p.p.    € 18,50

C. Wijngaardtour
Rondleiding  over het Landgoed en door de wijngaarden. Ontvangst met koffie of thee en iets lekkers erbij  in het proeflokaal. Na afloop een proevertje van de wijnen in de proeverij en gelegenheid de producten te kopen.
Deze tour kan gecombineerd worden  met A. en B. / maximaal aantal deelnemers tour: 20 personen. Prijs p.p. € 15,00

 1. Bezoek aan het atelier van edelsmid Florian Rodts.

  Tussen de oude ingedijkte polders van het Oost-Vlaamse Watervliet heeft edelsmid Florian Rodts zijn atelier ingericht aan Het Mollekot. In zijn werkruimte, die uitkijkt over de landerijen van het grensgebied,  maakt hij juwelen in edelmetaal en kleine kunstvoorwerpen in brons.

In een kort programma krijgt u een rondleiding door het atelier. Er  worden een aantal technieken getoond, zoals het smelten van zilver en dit smeden tot een ring. Verder ziet u hoe een sieraad wordt gepolijst en wat de verloren-was-methode inhoudt. Dit alles aangevuld met videomateriaal.

  • Koffie met gebak
  • Rondleiding atelier
  • Demonstratie technieken
  • Videofilm

duur programma 1.5 tot 2.0 uur tot 25 personen p.p. € 15,50

Het Vlaemsche Erfgoed (c). Privacybeleid | Sociale media: